Puigdemont diu que ja té més de 6.000 urnes

El president assegura en una entrevista al Financial Times que l'Estat no podrà parar l'1-O
Título de la imagen
Título de la imagen

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat en una entrevista al Financial Times que el Govern ja té “més de 6.000 urnes” per al referèndum del pròxim 1 d’octubre.

El cap de l’Executiu català s’ha mostrat convençut, a més, que l’1-O anirà endavant: “No veig com l’Estat pot aturar-lo”. A més, ha insistit que el referèndum es farà encara que hagi d’anar a presó. “No vull anar a la presó, però no hi ha res que em puguin fer a mi que freni aquest referèndum”, ha advertit.

El president també lamenta que el Govern central hagi “utilitzat políticament” la seguretat dels catalans, en referència al veto de l’Executiu de Rajoy a la convocatòria de 500 noves places de Mossos i l’accés directe del cos a les bases de dades de l’Europol.

“La policia catalana, encara que no té totes les eines que necessita i està mal finançada, ha gestionat la crisi excepcionalment bé”, diu el president de la Generalitat sobre els atemptats de Barcelona i Cambrils.

Puigdemont defensa els Mossos de les crítiques sobre si es podrien haver previst els atemptats, assenyalant que molts cossos policials d’Europa han patit atacs similars als de Barcelona i Cambrils. “Hi ha policies molt ben preparades que no han estat capaces d’aturar els atacs”, ha reblat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides