Rajoy ajorna el debat dels Mossos a l’Europol

El president obre la porta a una reforma del Codi Penal per lluitar contra el terrorisme
Título de la imagen
Título de la imagen

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, creu que ara, en calent, no és el moment de discutir l’entrada dels Mossos a l’Europol. Ho ha dit en la compareixença de després del Consell de Ministres. Tot i que el ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, va donar la seva conformitat el 10 de juliol a la Junta de Seguretat de Catalunya perquè la policia autonòmica quedés integrada en els fòrums internacionals de lluita contra el terrorisme, Mariano Rajoy refreda la decisió.

Preguntat amb insistència sobre aquest punt, Rajoy ha insistit que cada país centralitza la informació en una oficina nacional i que, en el cas d’Espanya, aquesta oficina “la porta” la Policia i inclou la Guàrdia Civil, els Mossos i l’Erztaintza. Els agents autonòmics, defensa el president, tenen per tant accés a la informació.

En la mateixa compareixença Rajoy ha assegurat que la investigació arran dels atemptats de Barcelona i de Cambrils “continua oberta i durarà temps”. Ha destacat també que la cèl·lula terrorista que va preparar i va cometre els dos atemptats es troba “completament desarticulada”, la qual cosa reflecteix “la gran capacitat” dels Mossos d’Esquadra, a qui ha felicitat.

Rajoy ha subratllat el bon paper dels agents de la Policia Nacional i Guàrdia Civil que han participat en la investigació.

També ha suggerit una possible reforma del Codi Penal, encara que ha evitat precisar quines mesures concretes. “Espanya ja ha revisat en dues ocasions el Codi Penal i si fa falta ho tornarem a fer en el futur. Si els terroristes modifiquen el seu funcionament, nosaltres hem de fer el mateix”, ha afirmat.

El president ha subratllat el seu suport a la policia catalana i a totes les forces de seguretat i ha destacat que la coordinació amb la Generalitat tant en la investigació dels atacs com en l’ajuda a les víctimes ha sigut “fluida i constant, tant en el nivell de decisió política com en el nivell tècnic de responsabilitats policials”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides