El jutge deixa en llibertat el propietari del locutori

Les explicacions donades per Salh el Karib són "planament congruents", segons l'acte de llibertat
Título de la imagen
Título de la imagen

El jutge de l’Audiència Nacional Fernando Andreu ha deixat en llibertat provisional amb mesures cautelars a Salh el Karib, el propietari del locutori de Ripoll, vinculat amb els atemptats de Barcelona i Cambrils. El Karib, de 34 anys, que estava detingut a la comissaria de la Guàrdia Civil de Tres Cantos per un termini màxim de 72 hores que expirava el divendres, va ser traslladat aquest migdia amb un furgó policial a l’Audiència, on Andreu li va comunicar la seva nova situació.

Karib regenta el locutori on es van comprar dos bitllets amb la seva pròpia targeta de crèdit per Driss Oukabir, un dels detinguts que està a la presó, i un altre per a l’imam de Ripoll, Abdelbaki És Satty, actuacions que “podrien ser constitutives de delicte de col·laboració”. El jutge considera que les explicacions donades per El Karib sobre la compra d’aquests bitllets són “plenament congruents”, segons l’acte de llibertat.

El magistrat li imposa com a mesures cautelars l’obligació de comparèixer cada dilluns davant del jutjat, fixació de domicili i prohibició de sortir del territori nacional, per la qual cosa haurà de lliurar el passaport.

Andreu assenyala en la interlocutòria de llibertat que els indicis recopilats sobre Salah El Karib, “no permeten establir, amb l’aparença que en bon dret escau, l’existència d’elements indiciaris prou sòlids per adoptar una mesura de la gravetat i excepcionalitat de la presó preventiva”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides