La policia belga va preguntar per l’imam als Mossos

Un càrrec de la policia autonòmica va respondre per 'e-mail' no tenir dades d'Es Satty
Mesquita de Ripoll
Mesquita de Ripoll

Un policia belga va consultar a un agent dels Mossos d’Esquadra sobre la identitat i l’historial de l’imam de Ripoll. La comunicació va ser, asseguren, “no oficial” i a través dels correus electrònics personals dels dos agents, que ja es coneixien.

L’agent es van limitar a contestar que no en tenien dades, han puntualitzat a Europa Press fonts de la Conselleria d’Interior de la Generalitat.

En un principi la conselleria va dir que no s’havia rebut cap petició de les autoritats belgues sobre dades d’Es Satty, cervell dels atemptats de Barcelona i Cambrils que va morir en l’explosió d’una casa a Alcanar on presumptament s’estaven preparant explosius.

L’agent belga li va preguntar si tenien alguna dada d’interès sobre Abdelbaky És Satty que, a la primavera de l’any passat, s’havia traslladat a Bèlgica i havia entrat en contacte amb l’imam d’una mesquita a la ciutat de Vilvoorde.

L’imam va tractar d’ajudar-lo a trobar feina però quan va intentar tenir les dades d’Es Satty va advertir un comportament estrany, prou perquè l’imam ho comuniqués a l’Ajuntament.

El municipi, segons ha confirmat l’alcalde, Hans Bonte, va avisar la policia local de proximitat de Vilvoorde i un dels seus agents es va posar en contacte amb un col·lega català. Aquest va ser l’origen de la comunicació entre les dues policies

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides