Guàrdia civils i policies critiquen la seva “exclusió”

Les organitzacions majoritàries d'aquests cossos lamenten la gestió política dels atemptats de Catalunya
Título de la imagen
Título de la imagen

L’Associació Unificada de Guàrdies Civils (AUGC) i el Sindicat Unificat de Policia (SUP) han denunciat el que consideren una “exclusió” i un “aïllament” a les forces i cossos de seguretat de l’Estat en la investigació dels atemptats comesos a Catalunya.

En un comunicat conjunt, critiquen també el “desconeixement per part de les autoritats catalanes del fet que l’imam de Ripoll fos deixeble d’un dels principals detinguts en l’operació de la Policia Nacional contra el terrorisme gihadista Chacal l’any 2007”.

L’AUGC i el SUP, organitzacions majoritàries en les forces i cossos de seguretat de l’Estat, després de mostrar el seu suport a la feina dels Mossos d’Esquadra, denuncien “l’exclusió i l’aïllament sofert” per la Guàrdia Civil i la Policia Nacional “durant la investigació i la gestió dels atemptats”.

“Una vegada més la debilitat de les institucions i dels responsables polítics del nostre país ha provocat que l’experiència i l’estructura a nivell nacional presents a la Policia i a la Guàrdia Civil en l’àmbit de la lluita antiterrorista hagi sigut marginada de forma dolosa en la investigació”, lamenten.

Afegeixen que això s’ha fet “amb un únic objectiu, el de transmetre una imatge a l’exterior de les nostres fronteres d’un Estat català autosuficient, instrumentalitzant per a això sense cap mirament la seguretat pública i assumint, per tant, els errors i les conseqüències que d’aquesta praxi se’n pogués derivar”.

Fan referència concreta a l'”impediment d’accés a l’equip TEDAX (tècnic especialistes en desactivació d’explosius) de la Guàrdia Civil a la casa d’Alcanar després de l’explosió”.

(Visited 29 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari