Continuen les cartes falses processistes

Ara, la d'un mosso d'esquadra
Título de la imagen
Título de la imagen

El portal cataladigital.cat no escarmenta. Malgrat que es va descobrir que dies enrere havia publicat una carta d’una suposada noia de 17 anys, Abril, per demanar que la gent votés l’1 d’octubre, acompanyada d’una foto que corresponia a una actriu i model dels Estats Units, ara n’ha difós una altra imputant-la a un mosso d’esquadra del qual no en dóna cap referència.

Es titula “Escrit fet per un Mosso d’Esquadra per conèixer la realitat i la frustració que genera l’actitud de l’Estat espanyol” i diu el següent:

“En mans de qui estem? Portem 2 anys en nivell 4 sobre 5 d’alerta antiterrorista. La Generalitat porta temps denunciant la poca cooperació del Gobierno del PP en la lluita antiterrorista. Els Mossos d’Esquadra no tenim accés a les dades ni recursos del Centro de Inteligencia contra el Terrorismo y el Crimen Organizado (CITCO). El Ministerio del Interior tampoc ens ha permès integrar-nos en el sistema Europol.

A Catalunya s’han detingut 1 de cada 3 sospitosos gihadistes i segons tots els experts és un nucli de gihadisme a nivell mundial. Tot i així Madrid s’ha negat durant 8 anys a acceptar la convocatòria de la Junta de Seguretat de Catalunya. 8 anys. Molt abans des que existís Estat Islàmic. Imagineu el que ha canviat tot en 8 anys.

Moncloa juga amb la seguretat dels catalans.

És inexplicable. S’ha arribat a un punt insuportable. És indignant.

A més a més s’han oposat a la convocatòria de 500 noves places de Mossos d’Esquadra. Els Mossos hauríem de comptar amb 1.500 agents més dels que disposem actualment. I així es va acordar al 2006 entre Gobierno i Generalitat. Però els diferents ministros del Interior ho han anat congelant. S’està posant en risc la seguretat perquè la falta d’efectius fa que no es pugui complir amb el nombre d’hores de servei que es requereix per a la lluita antiterrorista.

Tampoc han acceptat la petició del Parlament de Catalunya, que porta anys reclamant que els Mossos siguem integrats al CITCO i al sistema d’alerta primerenca i a la informació policial europea (EUROPOL, SIENA, SIRENE). La Generalitat no s’ha cansat de demanar que els Mossos ens incorporem plenament com a policia integral a tots els organismes policials.

De fet, Rajoy no ha convocat als Mossos al gabinet de crisis governamental creat després de l’atemptat a les Rambles. Mentre que a la reunió de coordinació dels Mossos sí hi eren presents Policia Nacional i Guàrdia Civil.

Així de gros. Així d’incompressible. Així d’irresponsable. En mans de qui estem?”.

En aquesta ocasió, la carta no està il·lustrada amb una foto del suposat autor sinó per una piratejada. La va fer Sergio Barrenechea per l’agència EFE, l’han publicat diversos mitjans com La Vanguardia i mostra tres mossos d’esquadra patrullant d’esquenes a la càmera.

Cataladigital.cat és el centre de distribució d’aquests textos que aprofiten els usuaris processistes per penjar-los a les seves xarxes socials o distribuir-los per xats. Les notícies que publica no solen superar les 200 visites. La carta falsa d’Abril o la del mosso d’esquadra passen de les 4.000.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides