El govern espanyol renuncia elevar a nivell 5 l’alerta terrorista

La mesa de valoració ha acordat mantenir el nivell 4, reforçant la vigilància en segons quins casos
zoido
zoido

El Govern renuncia a elevar a nivell 5 l’alerta terrorista pels atemptats de Catalunya. Es mantindrà en el nivell 4 amb determinats reforços, segons ha anunciat el ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido.

Zoido explica que “no es donen les condicions per decretar el nivell 5, que seria d’atemptat imminent”, per això es manté el nivell 4, seguint les indicacions dels cossos de seguretat reunits aquest matí en la mesa de valoració d’amenaça terrorista.

Els reforços al·ludits pel ministre contemplarien determinades circumstàncies: reforçar els dispositius de seguretat en llocs d’afluència massiva, com les zones turístiques; readaptar la intensificació dels potencials objectius; reforçar els dispositius de reacció davant d’un hipotètic atemptat, i estrènyer la col·laboració amb les policies locals.

Establir el nivell màxim d’alerta terrorista, el 5, hauria suposat que el de “risc molt alt” i permetria mesures extraordinàries com la mobilització de les Forces Armades, la participació de fins a 5.000 militars a la vigilància d’infraestructures crítiques com estacions de tren i aeroports.

A preguntes dels periodistes, el ministre ha donat per desactivada la cèl·lula terroristaque ha atemptat a Barcelona i Cambrils, causant 14 morts i un centenar de ferits.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides