Els Mossos busquen el principal sospitós de l’atemptat

Les investigacions situen ara Younes Abouyaaqoub al volant de la furgoneta
Younes Abouyaaqoub
Younes Abouyaaqoub

Els Mossos han llançat un operatiu de recerca del que consideren ara el principal sospitós de l’atemptat de dijous passat a la Rambla de Barcelona. Es tracta del jove Younes Abouyaaqoub, un marroquí de 22 anys i veí de Ripoll, al qual fonts de la investigació assenyalen com el possible conductor de la furgoneta que va atropellar un centenar de persones, causant almenys 13 morts i més d’un centenar de ferits.

Després d’una línia de treball inicial que considerava a Moussa Oukabir el principal responsable de l’atropellament massiu, la hipòtesi actual que manegen els investigadors és que Younes Abouyaaqoub hauria estat l’autor de la matança. Oukabir, de 17 anys, va ser un dels terroristes abatuts per la policia a Cambrils.

El major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, ha aclarit aquest divendres en una entrevista a TV3 que la possibilitat que el conductor de la furgoneta s’unís al grup de Cambrils queda pràcticament descartada, el que allunya el focus sobre Moussa Oukabir i el situa sobre Younes Abouyaaqoub.

Segons la investigació, els atemptats de Barcelona i Cambrils serien obra d’una cèl·lula terrorista composta per 12 membres, dels quals Abouyaaqoub seria l’únic fugit. Els altres components o bé han mort, com és el cas dels dos cossos trobats en l’habitatge d’Alcanar i dels cinc terroristes abatuts pels Mossos a Cambrils, o han estat detinguts.

La cèl·lula estaria preparant diversos atemptats de gran escala a Catalunya, però un accident en la manipulació dels explosius a l’habitatge d’Alcanar hauria frustrat aquells plans i els hauria precipitat a perpetrar els atropellaments de Barcelona i Cambrils. La investigació apunta que la idea inicial era la de fer explotar tres furgonetes.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides