Puigdemont i Colau condemnen l’atemptat

L'alcaldessa convoca la ciutadania a concentrar-se a la 'zona zero' demà al migdia
Colau i Puigdemont
Colau i Puigdemont

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, acompanyats pel vicepresident del govern, Oriol Junqueras, han comparegut per condemnar i lamentar l’atemptat de Barcelona.

“Catalunya ha estat, és i serà una terra de pau i de benvinguda. I no deixarem que una minoria acabi amb una manera de ser que s’ha forjat al llarg dels segles”, ha afirmat el president. “Barcelona és una ciutat de diàleg i democràcia, oberta al món i orgullosa del seu cosmopolitisme”, ha sentenciat l’alcaldessa.

A més de tractar d’espantar, amb les seves paraules, qualsevol possible reacció xenòfoba de la població, el president ha volgut aclarir qualsevol indici de dubte sobre la col·laboració entre els cossos policials. Després de felicitar tots ells ha afirmat que aquest 17-A “no hi ha hagut cap disputa que valgui”, en velada referència a les tensions entre els departaments d’Interior de l’Estat i de la Generalitat al llarg del procés.

Una molt afectada Colau ha tingut sobretot paraules per a les víctimes i també per agrair els centenars de mostres de solidaritat rebudes des de tot el món. “La seva solidaritat ens ajuda molt. Ens fa sentir molt més forts”. Colau ha convocat a la ciutadania a concentrar-se a la ‘zona zero’ de l’atemptat, la mateixa plaça de Catalunya el divendres al migdia per guardar un minut de silenci.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides