El govern espanyol no descarta recórrer a l’article 155

Méndez de Vigo diu que han estudiat totes les vies legals per impedir el referèndum
Título de la imagen
Título de la imagen

El Govern “té estudiats tots els escenaris i totes les vies d’actuació previstes en l’ordenament jurídic” per impedir el referèndum “il·legal” de l’1 d’octubre a Catalunya, el que inclouria també l’anàlisi d’una hipotètica aplicació de l’article 155 de la Constitució.

Així s’ha expressat el portaveu del Govern, Íñigo Méndez de Vigo, durant la conferència de premsa posterior a la sessió extraordinària del Consell de Ministres, celebrada per buscar vies de solució a la vaga de l’aeroport del Prat, en la qual no ha volgut confirmar si dins d’aquestes vies s’estudia o no aplicar l’esmentat article, que permetria suspendre l’autonomia.

No va desmentir al portaveu popular, Rafael Hernando, que havia descartat aquesta possibilitat, però va suavitzar aquesta contundència i va suggerir que aquesta possibilitat està sobre la taula.

El portaveu va al·legar que la Moncloa està tranquil·la en aquest sentit, però va admetre la seva inquietud pel paper determinant de la CUP a la política catalana. “Ens preocupa veure com uns radicals antisistema d’extrema esquerra s’han apropiat de l’agenda política a Catalunya i això hauria de ser un motiu de reflexió”, ha plantejat.

Méndez de Vigo va defensar que Mariano Rajoy té vocació de diàleg i que la mà segueix estesa a les institucions catalanes per buscar un acord, però va adduir que no veu aquesta voluntat en el president, Carles Puigdemont. Va donar per fet que no es produirà una reunió entre els dos mandataris abans de l’1-O. “Per al tango calen dos”, ha conclòs.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides