El Prat: 24 hores per consensuar un àrbitre

El govern espanyol n'imposarà un si els treballadors i Eulen no arriben a un acord
Íñigo de la Serna
Íñigo de la Serna

El Govern concedeix 24 hores als vigilants de seguretat d’Eulen a l’aeroport del Prat i a l’empresa per consensuar un àrbitre que intervingui per resoldre el conflicte laboral. Així ho ha decidit el Consell de Ministres en una sessió extraordinària celebrada aquest dimecres per abordar qüestions prioritàries per a l’Executiu central, com la que viu l’aeroport barceloní des del passat 24 de juliol. De no aconseguir el pacte en aquestes 24 hores serà el mateix Executiu el que designi l’àrbitre que emetrà el laude d’obligat compliment per a ambdues parts. Així ho ha anunciat el ministre de Foment, Íñigo de la Serna.

La decisió arriba després que l’assemblea de treballadors d’Eulen rebutgés la setmana passada en dues ocasions la proposta de mediació de la Generalitat que contemplava un plus de 200 euros per 12 pagues, sense incloure les 3 extraordinàries. En una primera votació, dijous passat, els treballadors van rebutjar la proposta plantejada per la Conselleria de Treball i altres tres escenaris que va proposar el comitè de vaga. En aquella ocasió va vèncer la proposta d’augment de la retribució en 250 euros mensuals per 15 pagues, mentre que l’oferta del Govern només va obtenir dos vots.

Diumenge passat, després de les queixes de les administracions per no haver sotmès a votació únicament la proposta de Treball, l’assemblea de treballadors va decidir mantenir la vaga indefinida que començava l’endemà, amb 150 vots en contra, 36 a favor i un vot nul.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides