El TC manté la suspensió de la via exprés

L'Alt Tribunal refusa el recurs de súplica presentat per la Generalitat i la reforma del Parlament es manté suspesa
Sense títol
Sense títol

El Ple del Tribunal Constitucional (TC) ha rebutjat aquest dimecres el recurs de súplica presentat per la Generalitat de Catalunya contra la decisió de suspendre de manera cautelar la reforma del Reglament del Parlament.

La Generalitat va presentar aquest recurs el passat 3 d’agost, després que el TC admetés a tràmit el recurs presentat per l’Executiu central contra la reforma del Reglament del Parlament amb el qual pretén aplanar la via cap al referèndum de l’1 d’octubre.

Aquesta admissió a tràmit va suposar la suspensió automàtica de la reforma parlamentària durant un període de cinc mesos prorrogables o fins que el Constitucional dicti una sentència sobre el fons de l’assumpte.

El Govern al·legava en el seu recurs que “el TC no pot jutjar ni el context polític en el qual s’aprova aquesta reforma del Reglament del Parlament, ni les intencions que la part recurrent intueix al legislador de Catalunya”.

Així mateix, recordava que el procediment de lectura única impugnat és “pràcticament equivalent” al del Congrés dels Diputats i molt semblant al d’altres comunitats autònomes.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides