Foto falsa d’una adolescent en la propaganda de l’1-O

Fan passar a una model nord-americana per una catalana que vol, però no pot votar
Título de la imagen
Título de la imagen

Els grups que difonen l’ideari processista a Internet recorren sovint a textos falsos imputats a persones que no els han escrit. Ha passat amb els periodistes Iñaki Gabilondo o Julia Otero dels quals s’han distribuït per les xarxes articles favorables a la independència de Catalunya que mai no han escrit.

El passat dia 11 d’agost, va començar a circular per facebook, twitter i els xats processistes la suposada carta d’una adolescent que demanava que la gent votes Sí al referèndum de l’1 d’octubre perquè ella no ho podrà fer. L’article porta el títol “Em dic Abril, tinc 17 anys i estic enamorada”. El text és el següent: “Em dic Abril, tinc 17 anys i estic enamorada. El proper 1 d’octubre probablement sigui el dia més important de la meva vida i, coses del destí, sense ser major d’edat, impotent, veig com la meva felicitat i el meu futur depenen de tu. M’expliquen que no estàs convençuda d’anar a votar, que et fa mandra. Diuen que et conformes amb anar tirant com fins ara, i que total… ja estàs bé com estàs! Jo només puc fer una cosa: pregar que, tu que pots, votis. Fes-ho per mi. No permetis que la teva peresa em condemni. No deixis que el meu viatge, si és en cotxe, pagui l’etern peatge de ser espanyola. Si és en tren, s’estampi contra les andanes de la incompetència per la manca d’uns recursos que són nostres. I si és aeri, directament perdi el vol del meu futur per unes cues creades per l’enveja i la gelosia estatal. No, sisplau, fes un petó a l’urna en el meu nom, serà un minut. No permetis que la teva desídia em condemni. No em facis culpable de que la teva generació no hagi trobat prous pales per enterrar un dictador que encara jo pateixo i no em deixa estimar lliurement. Estem a les portes. Ho estem les dues, però jo tinc només 17 anys. Tu pots aconseguir que a partir de la tardor em besin dolçament els mugrons xiuxiuejant-me a cau d’orella “t’estimos” o, pel contrari, haver de patir el que tu has hagut de suportar: que s’amorrin a la meva mamella mentre m’insulten… L’1 d’octubre, fes-ho per mi. Em dic Abril, i enamorada del meu país… Depenc de tu!”.

Aquest text, presentat al portal cataladigital.cat com “La carta a tots els catalans que fa furor a Internet”, ha rebut molts comentaris de suport. Pilar escriu: “No pateixis. Naltros anirem a votar i ho farem per tots aquells nens i nenes que no poden votar”. I Núria s’hi suma: “Abril, no pateixis. Jo vaig néixer en plena dictadura i t’asseguro que aniré a votar!”.

Però la foto que acompanya l’article no correspon a cap Abril. Ho detecta un altre dels que el comenten, Sergi, que escriu: “Hòstia! Què bé que parla Emily Rudd el català per ser dels Estats Units i què conscienciada que està amb el tema”. Efectivament, la foto correspon a una model i actriu nascuda a Minnesota fa 24 anys.

Tot i que es descobreixi l’engany, això no dissuadeix Carme que escriu: “És igual que sigui mentida. És el que farem tots els que votem, conscienciar que és l’única manera de sortir a un país nou i que sigui administrat per la nostra gent, amb tots els recursos que té Catalunya”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides