El Parlament estudia mesures contra Rajoy

El president del govern espanyol no va comparèixer a la comissió de l'operació Catalunya
rajoy EU
rajoy EU

La Mesa del Parlament ha aprovat aquest dimecres, amb el vot en contra del representant de Ciutadans i del PSC, iniciar els tràmits penals contra aquells que no van fer cas a les peticions de compareixença sobre la ‘Operació Catalunya’, entre ells, el president del Govern, Mariano Rajoy, i la seva vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría.

La Cambra realitzarà consultes amb advocats penalistes per triar el camí a seguir. Si una querella o bé una denúncia a la fiscalia. La mesura s’ha pres a petició de la presidenta de la comissió sobre la ‘Operació Catalunya’, la republicana Alba Vergès.

El Parlament té previst tancar la comissió d’investigació sobre l”operació Catalunya’ en dues sessions programades per al 28 i el 29 d’agost. Al principi, estava previst que es tanqués al setembre.

Així, per al 28 s’han citat a 11 persones que ja van ser trucades amb anterioritat però no van acudir a la cita, i el 29 els grups presentaran les seves conclusions. Cal recordar que Ciutadans, PSC i PP han abandonat la comissió en protesta per la gestió de la mateixa per part de Junts pel Sí.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides