El Parlament prohibirà l’entrada a policies armats

Ha aprovat un protocol que busca evitar imatges com les del registre de la Guàrdia Civil en el cas 3%
Guàrdia Civil al Parlament
Guàrdia Civil al Parlament

El Parlament de Catalunya vol evitar en el futur la imatge que tothom va poder veure a finals de juliol quan la Guàrdia Civil es va personar a la Cambra catalana per demanar documentació sobre el cas 3%. La Mesa de la cambra ha decidit ordenar com han d’actuar els cossos i forces de seguretat en funcions de policia judicial a l’edifici del Parlament.

Amb aquest objectiu, la Mesa celebrada aquest matí ha aprovat un protocol intern d’actuació que prohibeix, entre altres condicions, que els agents vagin encaputxats i armats al palau parlamentari. El protocol, aprovat per unanimitat, també regula que en funcions de policia judicial els Mossos, la Guàrdia Civils o la Policia Nacional no aniran més enllà de la planta baixa.

El protocol ha estat criticat pel líder del PPC, Xavier García Albiol, que considera que és una manera “clara” de posar traves a la policia per a realitzar investigacions judicials. El popular ha carregat contra Cs i PSC per donar suport a la redacció del text.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides