La Mesa ajorna la tramitació de la llei del referèndum

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, justifica la demora per "la complexitat" de la llei
Título de la imagen
Título de la imagen

La Mesa del Parlament no ha abordat aquest dimecres finalment l’admissió a tràmit de la llei del referèndum, que no estava a l’ordre del dia de la reunió de l’òrgan rector de la Cambra però que podria haver-se inclòs en l’últim moment.

La presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, ha justificat l’ajornament per “la complexitat” de la llei.

El passat 31 de juliol, Junts pel Sí (JxSí) i la CUP van registrar al Parlament la proposició de llei de referèndum d’autodeterminació, amb la qual pretenen donar cobertura legal al referèndum que el Govern desitja convocar per a l’1 d’octubre, tot i l’oposició del Govern de l’Estat.

El text, signat per tots els diputats de tots dos grups excepte els 4 membres de la Taula de JxSí, va quedar així registrat i a l’espera de la seva admissió a tràmit per part de la Mesa.

El president del Govern, Mariano Rajoy, va anunciar a principis de mes que impugnaria la llei del referèndum davant el Tribunal Constitucional (TC) quan la Mesa l’admetés a tràmit i no s’esperaria que arribés al ple de la Cambra catalana. De moment, haurà d’esperar.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides