El TC refusarà el recurs a la suspensió de la via exprés

El ple del Tribunal Constitucional es reunirà demà i, tal com ha avançat, rebutjarà la demanda de la Generalitat
tc
tc

El ple del Tribunal Constitucional (TC) rebutjarà demà el recurs que la Generalitat va presentar contra la suspensió de la reforma del reglament del Parlament per tramitar de forma exprés el referèndum de l’1 d’octubre.

Fonts de l’alt tribunal han informat a Efe que el ple se celebrarà a les 17.30 hores per estudiar la resolució negativa a la pretensió de l’executiu català per una jurisprudència ja assentada en un acte referit a la consulta independentista del 9-N del 2014.

El TC va dir llavors i ha reiterat en sentències posteriors que els recursos contra providències d’admissió a tràmit, com aquest, només són admissibles si es refereixen al compliment de requisits processals, però no al fons de l’assumpte, segons les fonts.

El passat 31 de juliol el ple del TC va suspendre la reforma del reglament del Parlament català amb la qual el Govern pretén tramitar de forma exprés el referèndum, en admetre a tràmit el recurs presentat pel Govern del PP. També va avisar els membres de la Mesa del Parlament que l’aplicació d’aquesta reforma comportaria responsabilitats, fins i tot penals.

Quatre dies després, el 3 d’agost, el Govern va presentar un recurs de súplica perquè s’aixequés la suspensió, al·legant que s’havia produït un “abús de dret”.

Durant la jornada de demà confluiran la decisió del ple del TC sobre Catalunya amb la primera reunió ordinària de la Mesa del Parlament que obrirà el nou període de sessions de la cambra catalana, sense que en l’ordre del dia figuri l’admissió a tràmit de la Llei de Referèndum.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides