Això acabarà bé!

Els darrers dies vaig preguntar a un conseller i a un secretari general de la Generalitat com creuen que acabaria l’aposta que ha fet el seu Govern per organitzar un referèndum sobre la independència de Catalunya el proper 1 d’octubre contra la voluntat del govern espanyol i de mig Parlament de Catalunya. “Això acabarà bé!”, em van contestar tots dos.

No sé si és una consigna pactada entre els nostres governants o una reacció espontània d’ambdós. Quan els vaig demanar més concreció sobre aquest “acabar bé” no van aportar més informació.

Acabarà bé això?

Si fas la mateixa pregunta a les persones que t’envolten ningú no sap què dir. Més aviat, la resposta sol consistir en una ganyota d’incertesa i una reflexió: “Mentre no acabem a bufetades!”.

Lògicament, “acabar bé” no és “acabar a bufetades”. No és en això en el que deuen pensar els interlocutors amb càrrec a la Generalitat.

Que el director dels Mossos d’Esquadra, Albert Batlle, dimitís a un mes i mig de l’1 d’octubre adduint “motius polítics”, vol dir que ell no té clar que el procés actual “acabi bé”.

Molta gent voldria que acabi d’una vegada per totes, amb independència o sense. Però que acabi ja. La dreta nacionalista catalana i l’espanyola han aconseguit perpetuar-se al poder gràcies a aquest debat. A cap de les dues els interessa que s’acabi el contenciós. El més previsible és, per tant, pensar que l’1 d’octubre no acabarà res. Ni bé ni malament.

‘Big Bang Theory’ començarà l’onzena temporada el 2 de novembre. ‘Shin Shan’ fa 25 anys que dura. El 25 de novembre farà 65 anys que es representa a Londres “La trampa per ratolins” d’Agatha Christie. Als que assistim al debat patriòtic català des de fa tants anys ja no ens ve d’aquí.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

AVUI DESTAQUEM

Deixa un comentari

Notícies més llegides