El personal d’Eulen torna a dir ‘no’ a l’oferta de Treball

L'assemblea de treballadors ha decidit prosseguir la vaga, que a partir de demà serà indefinida
Vaga a l'aeroport del Prat
Vaga a l'aeroport del Prat

A la segona no ha anat la vençuda. El personal d’Eulen, l’empresa que s’encarrega de la seguretat de l’aeroport de Barcelona-el Prat, ha tornat a reunir-se avui en assemblea per debatre i votar l’oferta de mediació que havia fet el departament de Treball de la Generalitat

Han votat 187 treballadors, quasi la metitat del personal d’Eulen (360), i d’aquests 150 han votat ‘no’ a l’oferta mediadora, 36 ‘sí’ i un vot nul. 

Aquest cop, sense quedar diluïda entre un ventall de propostes, els treballadors només han votat l’oferta que l’empresa va acceptar a contracor, que preveu un complement de 200 euros al mes per 12 pagues i altres mesures organitzatives.

En l’assemblea de dijous passat es va imposar la proposta que preveu un augment salarial de 250 euros en quinze pagues.
Així, els treballadors entraran demà dilluns en vaga indefinida, tal com van acordar en el seu dia.

El Ministeri de Foment ha amenaçat de posar fi a aquest conflicte laboral amb la imposició d’un laude de compliment obligat, que podria comportar un increment de sou i de plantilla fins i tot inferior al que va proposar la Generalitat amb la seva mediació.

La jornada decisiva d’avui coincideix amb un nou dia d’aturades parcials a l’aeroport, que s’han traduït en cues del voltant de mitja hora a la T-1 cap a les cinc del matí, encara que després han disminuït i a mig matí la situació era de normalitat.

En paral·lel a l’assemblea, el Govern espanyol ha posat en marxa el dispositiu especial de la Guàrdia Civil per reforçar les línies de control a l’aeroport a partir de demà.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides