Pressió al personal d’Eulen perquè abandoni la vaga

Els treballadors votaran demà en assemblea només la proposta de la mediació
Íñigo de la Serna
Íñigo de la Serna

Després de les pressions rebudes, el comitè de vaga d’Eulen tornarà a votar demà, aquest cop només la proposta d’acord que va presentar el departament de Treball de la Generalitat, en la seva mediació, i que va ser rebutjada dijous passat.

Els treballadors han convocat per demà una assemblea al casal cívic Delta del Llobregat en dues sessions: la primera, entre les onze del matí i les tres de la tarda; la segona, entre les quatre i les sis de la tarda.

La decisió la van prendre després d’analitzar el contingut d’un requeriment que Treball va fer arribar al comitè de vaga en què els instava a convocar l’assemblea per votar estrictament la proposta d’increment de sou proposada pel departament.

En l’assemblea de dijous, el comitè va presentar als treballadors fins a quatre possibilitats, i es va imposar la d’un increment de sou de 250 euros en 15 pagues, amb 89 vots, mentre que la proposta de la Generalitat, un increment de 200 euros en 12 pagues, només va obtenir dos vots. El Departament de Treball considera que el comitè no va respectar el compromís de sotmetre a votació només la proposta sorgida de la mediació i per això es va emetre el requeriment per ordenar que es fes una nova votació.

El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, ha avançat que el dispositiu perquè la Guàrdia Civil reforci els controls de seguretat de l’aeroport del Prat “ja s’ha posat en marxa”, amb la idea que estiguin operatius per neutralitzar la vaga total dels empleats d’Eulen que arrencaria aquest dilluns.

De la Serna afirma que la votació que realitzaran demà els treballadors és l'”última oportunitat” que tenen per a “votar de manera favorable a la mediació”. A més, De la Serna ha anunciat que el Govern d’Espanya ja ha posat en marxa el procediment per al laude arbitral obligatori.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides