La Mesa no inclou encara la llei del referèndum

L'activitat de la Cambra comença dimecres i la CUP reclama que la norma s'aprovi abans de l'11-S
Mesa del Parlament de Catalunya
Mesa del Parlament de Catalunya

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha convocat per dimecres que ve la reunió dels membres de la Mesa. Entre els temes que tractaran, crida l’atenció que no hi figuri l’admissió a tràmit de la proposició de llei del referèndum, que Junts pel Sí i la CUP van entrar al registre de la cambra l’últim dia hàbil per fer-ho, l’1 d’agost passat.

Aquesta és la llei que ha d’emparar l’1-O. Malgrat que es podria incloure a última hora en l’ordre del dia de la Mesa, tot fa pensar que no es tractarà fins a la Mesa de la setmana següent.

En el tràmit de passar per la Mesa del Parlament, la proposició de llei ja podria rebre la impugnació del govern espanyol i del Tribunal Constitucional. A principis de mes, el cap de l’executiu espanyol, Mariano Rajoy, ja va anunciar que recorreria contra aquesta llei així que la Mesa l’admetés a tràmit i no s’esperaria que arribés al ple del Parlament.

En una entrevista a l’ACN, la diputada de la CUP Anna Gabriel va assegurar que confia que la llei del referèndum s’aprovi abans de l’11 de setembre. Per aprovar-la, creu que s’han d’utilitzar “tots els instruments disponibles” i, si cal, també els suspesos pel Tribunal Constitucional, com ara la reforma del reglament.

(Visited 28 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari