Il·legalitzar la Fundació Francisco Franco

L'Associació de la Memòria Històrica vol acabar amb una entitat que exalta al dictador
Bonifacio Sánchez
Bonifacio Sánchez

L’Associació per a la Recuperació de la Memòria Històrica (ARMH) ha presentat una iniciativa al Congrés perquè la Fundació Nacional Francisco Franco (FNFF) sigui il·legalitzada per vulnerar els drets humans i difondre el llegat d’un dictador.

El representant de l’ARMH Bonifacio Sánchez, que ha presentat el text al registre del Congrés, ha demanat als grups parlamentaris que facin seva la iniciativa perquè pugui ser aprovada en les Corts Generals.

La Fundació Nacional Francisco Franco va néixer el 1976, un any després de la mort del dictador, per tal de difondre la seva memòria i obra.

El pas donat per l’Associació per a la Recuperació de la Memòria Històrica té lloc després de conèixer-se que la FNFF vol enaltir els valors de Franco durant les visites al Pazo de Meirás, situat al municipi corunyès de Sada.

Bonifacio Sánchez ha opinat que la controvèrsia que segueix envoltant a aquest palauet, en què acostumen a estiuejar els familiars del dictador, és “la punta de llança del problema que ve molt de darrere”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides