La Guàrdia Civil podria vigilar l’aeroport del Prat

El govern espanyol convoca avui un comitè de crisi per estudiar alternatives a la vaga
Vaga a l'aeroport del Prat
Vaga a l'aeroport del Prat

La Guàrdia Civil “contempla la possibilitat” d’assumir els controls de seguretat de l’Aeroport de Barcelona-el Prat “de forma excepcional” en cas de caos per la vaga dels treballadors d’Eulen. El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, ha convocat per avui a Barcelona un comitè de crisi, que vol estudiar totes les alternatives per garantir la seguretat de l’aeroport. També la Generalitat preveu reunir-se per estudiar la situació.

Durant les aturades parcials de divendres, diumenge i dilluns, la Guàrdia Civil ja va reforçar la plantilla d’agents a la T-1 i la T-2 per controlar que es complís la normativa de seguretat aèria. Un fet que es repetirà avui divendres i diumenge, en les aturades parcials i especialment en la vaga indefinida prevista a partir de dilluns.

Ahir, els treballadors d’Eulen van rebutjar la proposta d’augment salarial de la Generalitat, assumida per l’empresa, i van triar mantenir la convocatòria d’aturades parcials d’avui i diumenge i la vaga indefinida a partir de dilluns. A l’assemblea la majoria dels vigilants de seguretat van optar per seguir negociant amb l’empresa per aconseguir un increment salarial de 250 euros mensuals repartits en quinze pagues, una de les quatre opcions que podien votar.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides