El responsable d’Infància dimiteix en plena polèmica pels centres de menors

Ricard Calvo al·lega cansament i també abandona el seu càrrec de regidor a Girona
Ricard Calvo
Ricard Calvo

El director general d’Atenció a la Infància i Adolescència, Ricard Calvo, dimiteix del càrrec i també deixa l’acta de regidor d’ERC a l’Ajuntament de Girona. Calvo, que marxa en plena polèmica per la gestió dels centres de menors, assegura que abandona la primera línia política, tot i que seguirà militant en el partit, perquè s’ha vist “sobrepassat” per “la càrrega i la intensitat” que suposava compaginar els dos càrrecs.

La gestió de Calvo al capdavant de la DGAIA ha estat, si més no, polèmica. La CUP i Ciutadans van demanar al juliol el seu cessament després de l’acusació realitzada contra ell pel sindicat Confederació General del Treball (CGT) per “adjudicar i afavorir” a la fundació Plataforma Educativa amb contractes per valor de 98 milions d’euros per gestionar durant els pròxims vuit anys centres de menors tutelats de Catalunya. Es dóna la circumstància que el mateix Calvo es trobava en excedència d’aquesta fundació, en què “havia ocupat càrrecs”, segons assegura la CGT.

Calvo havia de comparèixer al Parlament, tal com havien demanat la majoria de grups polítics. Calvo, al capdavant de la DGAIA des de 26 de gener del 2016, ja ha comunicat la decisió al departament de Treball, Afers Socials i Famílies. “És la suma de la tensió diària i la intensitat”, justifica en declaracions a l’Agència Catalana de Notícies (ACN).

La consellera Dolors Bassa ha defensat públicament la figura de Calvo i ha agraït el seu “compromís personal i professional en tot”. També ha dit que el departament continuaria treballant “per una prevenció i protecció de tots els infants de Catalunya”.

Entre altres crisis, Calvo s’ha trobat amb diversos altercats en centres de menors, uns equipaments en els quals, en teoria, els usuaris només poden romandre sis mesos, fins que se’ls realitza el diagnòstic i posteriorment se’ls reubica en altres centres, però que des de fa temps es troben saturats. El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, també es va sumar a les crítiques i va denunciar el passat 1 d’agost el col·lapse.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides