Puigdemont viatjarà a Dinamarca abans del referèndum

El viatge es farà els dies 30 i 31 d'agost i el seu contingut tindrà un marcat missatge polític
Título de la imagen
Título de la imagen

Un mes abans de l’anunciada celebració del referèndum de l’1 d’octubre, el president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, farà un viatge oficial a Dinamarca. El viatge tindrà lloc els dies 30 i 31 d’agost i el seu contingut tindrà un marcat missatge polític.

El Parlament danès va aprovar el maig del 2015 una resolució instant a un “diàleg democràtic i pacífic” entre Espanya i Catalunya.

La delegació del Govern català a Dinamarca es va crear el setembre de l’any passat, juntament amb les de Polònia, Croàcia i Suïssa. La delegada a Copenhaguen és Francesca Guardiola -germana de l’exjugador i exentrenador del Barça Pep Guardiola-, que ja ha organitzat actes de divulgació del procés en aquell país com el que es va portar a terme al juny, organitzat pel Moviment Europeu danès en col·laboració amb el Diplocat (Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya, de la Generalitat).

Aquesta mateixa setmana, el diari de pagament més llegit de Dinamarca, ‘Politiken’, ha dedicat un article al conflicte sobiranista català en què considera que el referèndum és una via per acabar amb “800 anys d’amargura i lluita”, i en què s’afirma que Puigdemont està preparat “per a la confrontació final” amb l’Estat. El rotatiu, a més, dibuixa un perfil de la figura del president, al qual defineix com a “home fort” de Catalunya.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides