L’ANC vol la independència “sigui quina sigui” la participació

Demana que el Govern s'hi comprometi i tem que un boicot pugui truncar l'aplicació dels resultats
Título de la imagen
Título de la imagen

L’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) ha demanat als partits independentistes un consens polític previ perquè la independència tiri endavant si obté en el referèndum “més vots favorables que vots contraris sigui quin sigui el percentatge de participació registrat”, davant la possibilitat de patir un boicot per part de Ciutadans, PP i PSC.

En un document intern de l’entitat, al qual ha tingut accés Europa Press, sostenen que, davant l’escenari d’un eventual boicot i atès que en la proposició de llei del referèndum no es fa cap referència a la qüestió de la participació, és “del tot necessari l’establiment d’un consens polític previ sobre aquesta qüestió entre les forces independentistes”.

Així, criden al Govern i als diputats independentistes a expressar públicament que, alhora que es fomentarà al màxim la participació perquè sigui la més alta possible, la proposta que se sotmetrà a votació l’1 d’octubre serà una realitat si s’imposa al marge de la participació que s’obtingui.

A més dels arguments que esgrimeix la Comissió de Venècia, apunten que la normalitat en la pràctica de la convocatòria de l’1-O passa per no establir un mínim de participació, com ja va passar quan es va sotmetre a votació l’Estatut de 2006, amb un 49,5% de participació, i el referèndum d’aprovació de la constitució Europea a Espanya el 2005, amb un 41,77%. “En els dos casos, el fet que la participació no aconseguís el 50% del cens no va treure legitimitat al resultat ni va posar en dubte la seva validesa política i jurídica”, destaquen.

(Visited 40 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari