El Govern convocarà el referèndum encara que el TC el suspengui

El conseller Rull diu que la llei serà vàlida igualment perquè surt del Parlament
Título de la imagen
Título de la imagen

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha anunciat aquest dimarts que el Govern preveu convocar el referèndum de l’1 d’octubre amb la llei del Parlament -registrada per JxSí i la CUP la setmana passada- tot i que el president del Govern, Mariano Rajoy, la impugni i el Tribunal Constitucional eventualment la suspengui.

En declaracions a Rac1, ha defensat que la llei del referèndum serà aprovada per un Parlament “legítim i democràtic”, pel que considera que la pot aplicar encara que sigui rebutjada pel govern Espanyol i l’Alt Tribunal.

Rull afirma que, per a aquesta maniobra, a la Generalitat li assisteixen dos drets reconeguts internacionalment: el principi democràtic, que reconeix el referèndum com una operació democràtica, i el dret d’excepció, que els permet sortejar al TC, segons la seva opinió.

Les declaracions del conseller responen a les del president Rajoy que, en la roda de premsa posterior al despatx d’estiu amb el Rei, remarcava que “no hi haurà referèndum l’1-O” i recordava que “el Govern recorrerà la llei del referèndum quan la Mesa accepti la seva entrada en Ple perquè el que es proposa en ella és un cop de peu al sistema democràtic, és perversa i va contra l’esperit de la Unió Europea”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides