El conflicte laboral del Prat s’estén

Altres col·lectius amenacen amb fer vaga i el problema pot afectar la resta d'aeroports de l'Estat
Título de la imagen
Título de la imagen

El conflicte laboral que des de fa dues setmanes provoca llargues cues a l’aeroport del Prat s’està estenent entre altres col·lectius professionals i amenaça també la resta d’aeroports de l’Estat.

El problema ja no se centra exclusivament en els treballadors de l’empresa Eulen, que persisteixen en les seves aturades alhora que negocien per intentar solucionar el conflicte, sinó també sobre els empleats d’Ilunion, una altra empresa subcontractada, que ha comunicat a la Generalitat que convoquen una vaga indefinida a partir del 16 d’agost.

Els treballadors d’Ilunion, que s’encarreguen de la vigilància de les terminals, de les maletes facturades i del control d’accés dels empleats, reclamen un augment salarial de 350 euros i contractes indefinits.

La tensió laboral, però, encara pot anar a més, i amenaça de traspassar les fronteres del Prat i estendre’s per la resta d’aeroports estatals. Els sindicats CCOO, UGT i USO de l’empresa público-privada Aena han anunciat que si el 15 d’agost no s’han resolt les seves peticions laborals començaran a fer aturades a partir del 15 de setembre.

Si les dues parts són incapaces d’arribar a un acord, la primera jornada de vaga se celebrarà el 15 de setembre i afectarà un total de 25 jornades seleccionades estratègicament. La festivitat de la Constitució, per exemple, quedaria afectada per la protesta. L’última jornada de vaga serà el 30 de desembre, segons van comunicar els sindicats a la direcció general del Treball.

Pel que fa la vaga dels treballadors d’Eulen, aquest dimarts no hi ha aturades convocades i les cues s’han tornat a produir, especialment de matinada. AENA va alertar fa dies que, més enllà del conflicte laboral, les aglomeracions de primera hora al Prat també són fruit de l’excés de previsió de molts passatgers, que matinen per anar a la terminal encara que el seu vol surti moltes hores després.

Es mantenen les negociacions entre l’empresa Eulen i el comitè de vaga amb la mediació de Treball de la Generalitat i la presència d’Aena. De moment, l’empresa manté la seva oferta d’incrementar els salaris més baixos en 155 euros, una quantitat encara lluny dels 350 euros que reclamen els treballadors.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides