Arran proposa expropiar l’Hotel Vela o Port Aventura

L'organització diu que està en contra del model turístic, no dels turistes
Arran protestes turisme
Arran protestes turisme

Arran, l’organització juvenil vinculada a la CUP que protesta contra el model turístic que s’aplica a Barcelona, nega via un comunicat que actuï contra el turisme com a fenomen, sinó que el problema és l’actual model turístic “que respon a un model capitalista que està concentrant els beneficis en molt poques mans i està provocant la destrucció del territori”.

“Està fent augmentar els preus del lloguer fins al punt que ens expulsa dels nostres barris, allunyant a les persones de les seves xarxes familiars i de suport”, han assegurat, i afegeixen en el llistat de greuges la generació de treballs precaris.

És per això que han proposat una reforma del sistema actual que implica aturar l’emissió de noves llicències hoteleres i d’empreses turístiques alhora que s’iniciï un debat públic per aconseguir un model sostenible “en l’àmbit ecològic i social”, millorar les condicions laborals del sector, augmentar els impostos que taxen les empreses que es dediquen al turisme i prohibir l’activitat de les companyies relacionades amb els pisos turístics, com Airbnb.

També demanen regular el preu de l’habitatge, crear un parc públic i expropiar les principals empreses i actius turístics del país, que inclouen hotels com el Vela de Barcelona i parcs temàtics com Port Aventura, expliquen. La CUP de Barcelona ja va proposar la municipalització del sector turístic a Barcelona fa unes setmanes.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides