El Consell d’Estat veu fonaments per recórrer la reforma exprés

L'organisme ha emès per unanimitat un dictamen contra el nou reglament del Parlament
Junqueras i Puigdemont en un ple al Parlament.
Junqueras i Puigdemont en un ple al Parlament.

El Consell d’Estat ha emès avui per unanimitat un dictamen en què considera que hi ha fonaments jurídics suficients per recórrer davant el Tribunal Constitucional (TC) la reforma del reglament del Parlament que permetria l’aprovació exprés de les lleis de desconnexió -la del referèndum i la de transitorietat jurídica.

Davant d’això, és previsible que demà divendres el Consell de Ministres aprofiti la seva última reunió abans de les vacances per aprovar la presentació del recurs a l’Alt Tribunal.

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, demanava a aquesta institució un dictamen amb caràcter urgent sobre la reforma aprovada pel Parlament de Catalunya, una modificació que permetria als grups de la Cambra catalana l’aprovació pel procediment de lectura única de la llei que preveu emparar el referèndum del 1-O i la llei de transitorietat jurídica.

La reforma del reglament del Parlament va ser aprovada ahir amb els vots a favor de Junts pel Sí i la CUP. Aquesta reforma permet que el grup parlamentari promotor d’una proposició de llei pugui demanar que sigui tramitada pel procediment de lectura única, per la qual cosa n’hi hauria prou amb un únic debat en sessió plenària si així ho acordés el ple.

(Visited 32 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari