Grinda i Bermejo, confirmats com a fiscals del 3%

El nou cap d'Anticorrupció tomba el relleu decidit pel seu antecessor
luzon fiscal
luzon fiscal

Alejandro Luzón, el nou cap de la Fiscalia Anticorrupció, ha confirmat José Grinda i Fernando Bermejo com a fiscals del cas del 3%, de presumpta corrupció i finançament il·legal de Convergència. Aquesta decisió, que compta amb el beneplàcit del fiscal general de l’Estat, José Manuel Maza, revoca la de l’anterior responsable d’Anticorrupció, Manuel Moix.

Moix havia decidit rellevar Grinda i Bermejo de l’afer del 3% argumentant motius organitzatius i de distribució de càrrega de treball. Volia que els fiscals destinats a Catalunya se n’encarreguessin adduint una millora de l’operativitat. A criteri de Luzón, però, prevalen factors com la durada del procediment i el temps i l’esforç esmerçats pels fiscals que han assumit fins ara el cas, donat que un relleu comportaria per als nous responsables començar de zero.

El relleu frustrat de Grinda i Bermejo mai es va arribar a votar al Consell Fiscal. Maza va demanar més informació i el canvi es va suspendre des d’aleshores. Moix va acabar plegant, tot i comptar amb el suport públic de Maza, després que es revelés que tenia el 25% d’una societat offshore a Panamà vinculada amb un xalet que havia heretat.

(Visited 42 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari