Hard Rock s’entrebanca amb la “complexitat” del projecte

La Generalitat ajorna l'aprovació de l'informe del CRT de Vila-seca i Salou
hard rock bcn world guitarra
hard rock bcn world guitarra

Els retards no deixen d’afectar el Centre Recreatiu i Turístic (CRT) de Vila-seca i Salou ni tan sols quan ja ha quedat clar quin candidat l’aixecarà i quants diners diu que hi invertirà. Estava previst que la Generalitat de Catalunya aprovés aquest 28 de juliol l’informe preliminar del Hard Rock Entertainment World, la versió final del macroprojecte d’oci que s’havia de dir BCN World -nascut com a alternativa a Eurovegas-, però resulta que la “complexitat” de l’expedient, de 3.000 pàgines, ajornarà aquesta primera llum verda oficial.

L’aprovació de l’informe definitiu de l’adjudicació tenia com a data el 8 de setembre, però s’haurà d’endarrerir el calendari previst per l’ajornament del vistiplau de l’informe previ, que ara es diu que serà enllestit el setembre. En qualsevol cas, el secretari d’Hisenda, Lluís Salvadó, ha manifestat l’ACN que “estem sempre en el calendari previst a les bases del concurs, de 45 dies hàbils a partir del 30 de juny i posteriorment 10 dies més per emetre l’informe definitiu”. També ha dit que Hard Rock podrà iniciar el projecte el novembre. L’informe definitiu marca l’inici d’un termini d’un mes perquè el gegant nord-americà dels restaurants temàtics constitueixi l’UTE amb Value Retail i Port Aventura. Posteriorment, en té un altre per adquirir els terrenys, propietat de La Caixa, on s’ha d’aixecar el macrocomplex d’oci i joc.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el vicepresident, Oriol Junqueras, han celebrat les expectatives econòmiques i laborals anunciades pel projecte de Hard Rock, que en formulacions anteriors impulsades per altres aspirants a inversors va acumular retards que s’han arrossegat els darrers cinc anys. Com a conseller de Territori, Santi Vila va dir que la primera pedra del CRT es podria col·locar abans de l’estiu del 2013, mentre que Felip Puig, com a titular d’Empresa a finals del 2014, va assegurar que el projecte BCN World començaria “de forma material” el 2015. El juny d’aquell any va tocar el dos Veremonte, el principal pretendent.

Coincidint amb la presentació del projecte per part de Hard Rock, la plataforma Aturem BCN World va aportar al jutjat l’escrit de demanda contra el pla director urbanístic (PDU) que empara el CRT, amb la intenció de tombar-lo, esgrimint manca d’encaix amb normativa sectorial i amb plans d’ordenació municipals i del Camp de Tarragona. Alhora, antics propietaris dels terrenys a disposició de Hard Rock reclamen una nova taxació perquè els van expropiar, aleshores per aixecar Port Aventura, segons unes condicions que han canviat amb el PDU.

(Visited 69 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari