Joan Ignasi Elena surt de declarar davant la Guàrdia Civil reclamant diàleg

L'excoordinador del Pacte Nacional pel referèndum ha denunciat que Madrid "persegueix" la dissidència
Título de la imagen
Título de la imagen

L’exportaveu del comitè executiu del Pacte Nacional pel Referèndum, Joan Ignasi Elena, ha declarat aquest matí a la comissaria de la Guàrdia Civil de la Travessera de Gràcia, a Barcelona, sobre la gestió econòmica i el manteniment del web del Pacte Nacional pel Referèndum; una plataforma integrada per partits, sindicats i entitats sobiranistes que recull suports a favor de la celebració d’una consulta d’independència a Catalunya.

A la sortida de l’interrogatori, Elena ha denunciat que el Govern de Rajoy utilitza els “instruments de l’Estat” per “perseguir i destruir” la dissidència política. “Cal dir prou. Això no va d’independència, d’opinar d’una manera o d’una altra, va de democràcia i de respecte a la diferència”, ha dit Elena, que ha advertit que els que ara persegueixen la dissidència “més aviat que tard ho pagaran políticament” i ha demanat al Govern que “es tregui la bena dels ulls” i dialogui amb la “societat catalana”. “Mai és massa tard per dialogar”, ha insistit.

L’exdiputat del PSC va ser durant mesos el responsable de coordinar les més de 4.000 entitats que demanaven a l’Estat la celebració d’un referèndum acordat i, davant la impossibilitat de pactar-lo, van passar el testimoni al Govern el passat mes de juny després de recollir gairebé mig milió de firmes.

La declaració es produeix en el marc d’una investigació instruïda pel Jutjat número 13 de Barcelona que parteix d’una querella contra el magistrat i exsenador d’ERC, Santiago Vidal, sobre els actes preparatius de l’1-O.

(Visited 39 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari