El Trueta enfronta l’alcaldessa de Girona amb Comín

Marta Madrenas critica el conseller de Salut pel "silenci" que guarda sobre el projecte gironí
Título de la imagen
Título de la imagen

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, critica que el departament de Salut de la Generalitat vagi “aprovant diferents inversions importantíssimes” en edificis nous en altres punts de Catalunya i mantingui un “silenci impactant” sobre el futur hospital Josep Trueta.

La primera autoritat gironina recorda que si no es comencen a fixar calendaris “s’incompliran tots els terminis” que ha anat posant sobre la taula el mateix Govern.

Madrenas afirma que el gerent de l’Institut Català de la Salut (ICS) va fixar el 2023 com a “termini màxim” per al nou hospital. “D’aquí res faltaran només cinc anys, i fer un edifici d’aquest calibre i equipar-lo vol temps”, recorda l’alcaldessa.

El conseller Toni Comín (que ocupa quota republicana a Junts pel Sí) va assegurar en el seu dia que la ubicació del nou equipament serà l’última decisió que es prendrà. Abans, s’hauria d’enllestir el pla estratègic de la regió sanitària, definir el model assistencial de l’atenció especialitzada i, finalment, elaborar el pla funcional que definirà com ha de ser el nou hospital.

“Nosaltres ho tenim clar”, diu Madrenas (PDeCat) que aposta per construir el nou hospital a Domeny (nord de Girona). L’alcaldessa recorda que l’ajuntament ha encarregat un estudi a una consultoria externa perquè avaluï la idoneïtat d’aquest espai.

“Si conclouen i acrediten que la nostra proposta és bona, que els nostres terrenys són millors en molts sentits, ens tocarà exigir una solució ràpida”, diu Madrenas. En aquest sentit, assegura que no entendria que finalment el Govern es decantés per construir l’hospital a Salt, com s’ha insinuat.

(Visited 27 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari