Es destapa una xarxa de contractes fraudulents de la Generalitat

Durant la presidència d'Artur Mas s'haurien arreglat contractes per valor de 500 milions d'euros
Título de la imagen
Título de la imagen

La Generalitat de Catalunya, durant la presidència d’Artur Mas, va crear una xarxa per arreglar contractes públics de manera fraudulenta, segons publica El Español.

La xarxa hauria arribat a pasterejar fins a 500 milions d’euros entre el 2011 i el 2015.

Part d’aquests contractes haurien estat manipulats després de la intervenció directa d’alts càrrecs i membres de l’executiu de Mas, com seria el cas de l’exconseller de Justícia, Germà Gordó, o el tresorer de Convergència, Andreu Viloca.

Aquests contractes haurien estat repartits entre empreses properes als convergents, i després haurien finançat a Convergència amb importants quantitats de diners.

De la documentació publicada, s’extreu que després de l’arribada d’Artur Mas a la presidència de la Generalitat, aquest i els seus alts càrrecs van crear un sistema opac que es rifava tots els controls de l’Administració.

Amb aquesta xarxa es van adjudicar a dit obres milionàries en un moment de crisi en què l’Administració estava molt a prop de fer fallida, mentre que Mas i els seus subordinats omplien les arques del seu partit i les butxaques d’alguns col·laboradors.

També es desprèn de la informació publicada que es van utilitzar empreses públiques de la Generalitat com una autèntica oficina de col·locació per a militants de Convergència.

En saltar l’escàndol del 3%, els alts càrrecs van intentar fer callar les veus crítiques ocultant informes interns que ara surten a la llum pública.

(Visited 34 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari