Puigdemont no acceptarà la inhabilitació del Constitucional

En una entrevista a 'Le Figaro' el President afirma que només el Parlament el pot suspendre
Título de la imagen
Título de la imagen

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat: “Si el Tribunal Constitucional m’inhabilita, com pot fer, no acceptaré aquesta decisió. Només el Parlament em pot suspendre”.

El president ha fet les declaracions en una entrevista a ‘Le Figaro’, i ha avisat: “Una immensa majoria del poble català vol votar. Suspenent-me o expulsant-me del meu despatx, Madrid no anul·larà aquesta voluntat. No existeix un poder prou fort per tancar el gran col·legi electoral que serà Catalunya l’1 d’octubre“.

Puigdemont també ha anunciat: “No renunciarem al referèndum encara que el prohibeixi el Tribunal Constitucional”.

En la mateixa entrevista, Puigdemont ha admès que “una participació ridícula equivaldria a perdre el referèndum“, sense especificar però quina participació seria suficient per validar la consulta.

També ha dit que durant a celebració del referèndum la Generalitat i els ajuntaments mantindran una neutralitat escrupolosa, sotmesa al control dels observadors internacionals. “El Govern no farà campanya a favor de la independència“, ha assegurat.

Sobre la remodelació del seu Govern, ha explicat que la sortida de tres consellers en les últimes setmanes no té res a veure amb el referèndum de l’1-O. “Tots m’han manifestat el seu suport en aquest tema. Respecto les seves decisions personals”.

Finalment, Puigdemont ha explicat que si guanya el “sí” a la independència, 48 hores després de la proclamació dels resultats, explicaran que Catalunya “es transformarà en un Estat independent” i obrirà un període de transició que culminarà amb unes eleccions constituents, la redacció d’una Constitució i la seva ratificació va referèndum.

(Visited 47 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari