EUiA deixa indefens un regidor de Lliçà d’Amunt

Antonio Polo ha estat acusat d'agredir un militant de la CUP
nuet 324
nuet 324

La direcció d’EUiA ha deixat indefens el regidor d’aquesta formació a Lliçà d’Amunt, Antonio Polo, al qual el digital El Nacional havia acusat d’agredir a Santi Andalús, militant de la CUP i l’ANC, en el ple municipal celebrat el passat dijous dia 20. En aquest ple es va debatre una moció del Partit Popular que demanava que l’Ajuntament es posicionés contra el referèndum anunciat per l’1 d’octubre i no facilités espais municipals per la seva celebració.

Antonio Polo, que és militant del PSUC Viu, va anunciar l’abstenció del seu grup afirmant que està a favor del dret a decidir però que el referèndum d’octubre no es planteja amb les garanties democràtiques suficients. Polo no va agredir Andalús com s’afirma en el titular d’El Nacional. De fet, el mateix mitjà ho reconeix en el text de la notícia, on només parla d’insults i assetjament després que Andalús exhibís el cartell on s’associa els contraris al referèndum amb el dictador Francisco Franco.

La notícia de la suposada agressió va filtrar-se ràpidament a altres mitjans digitals independentistes que la van donar per bona i van generar moltes piulades contra el regidor. TV3, fins i tot, va interessar-se per la notícia, però finalment la va descartar en adonar-se que era una exageració.

Amb tot, EUiA va emetre un comunicat absolutament asèptic després de l’incident en el qual no surt en defensa del seu regidor. De fet, ni l’esmenta. “Esquerra Unida i Alternativa fa una crida a respectar la pluralitat política i el debat fratern en tots els àmbits polítics, socials, i institucionals. Per això, davant dels fets ocorreguts en el ple municipal de Lliçà d’Amunt la formació està realitzant una tasca de mediació entre totes les parts i crida al debat polític serè. EUiA expressem el nostre ferm compromís en no tolerar cap situació de violència física o verbal. Des d’Esquerra Unida i Alternativa sempre hem defensat i defensarem que Catalunya és un sol poble i que com a tal ha d’avançar en la consecució de les fites nacionals i socials que desitja”, diu la nota.

El PSUC Viu ha demanat el coordinador d’EUiA, Joan Josep Nuet, una rectificació pública d’aquest comunicat i la defensa del regidor Antonio Polo. Nuet és favorable a participar en el referèndum.

(Visited 69 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari