El TSJC suspèn la declaració de Gordó

L'exconseller, imputat pel 3%, ha adduït l'ingrés del seu advocat en un centre mèdic 
Germà Gordó
Germà Gordó

La declaració de l’exconseller i exgerent de CDC Germà Gordó com a imputat pel cas del 3% no es produirà el pròxim dilluns, 24 de juliol, com s’havia previst. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha acceptat ajornar-la a petició de Gordó, que ha adduït que el seu advocat, Cristóbal Martell, ha estat ingressat en un centre mèdic.

La providència del magistrat Carlos Ramos, coneguda aquest divendres al migdia, també suspèn la declaració de l’extresorer convergent Andreu Viloca, ja que es pretenia contrastar la versió de tots dos compareixents. A diferència de Gordó, que és aforat, Viloca està imputat pel jutjat de Reus que condueix la major part de la investigació del cas. En la part que toca a Gordó, l’extresorer haurà de comparèixer com a testimoni.

Gordó està imputat per la presumpta comissió de delictes de tràfic d’influències, prevaricació i malversació de fons públics. Les peticions d’informació del TSJC aquest dijous al Parlament, la Generalitat, el departament de Justícia i el CTTI, molt sonades per la presència d’agents de la Guàrdia Civil, se centraven precisament en Gordó. La Fiscalia Anticorrupció el considera un recaptador de comissions en la presumpta trama de finançament il·legal de Convergència amb un paper clau en l’adjudicació de diversos contractes sota sospita.

La resolució del magistrat Ramos no estableix una nova data per les declaracions de Gordó i Viloca.

(Visited 34 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari