Colau envia a dos gerents a aturar la vaga del metro

L'alcaldessa reforça l'equip negociador després dels mals resultats de la regidora Mercedes Vidal
Título de la imagen
Ada Colau, alcaldessa de Barcelona

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha decidit encarregar a dos gerents del consistori les negociacions per posar fi a la vaga que estan fent els treballadors del metro. Es tracta del gerent municipal i exlíder del PSC a Barcelona, Jordi Martí Grau, i del coordinador tècnic de la gerència de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Eduard Saurina.

Colau ha dit que “no ens podem resignar a aquest bloqueig i volem posar el màxim esforç”, i que els dos gerents estan “des d’ara mateix” destinats a la mediació que arbitra la conselleria de Treball per buscar una solució que desencalli el conveni col·lectiu del metro.

Malgrat aquestes incorporacions a l’equip negociador per part de l’Ajuntament, el conseller delegat de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), Enric Cañas, seguirà al capdavant de les negociacions. També la regidora de Mobilitat i presidenta de TMB, Mercedes Vidal, seguirà participant de les negociacions amb els treballadors del metro.

Es dóna la circumstància que avui mateix, el grup municipal d’ERC demanarà al ple de l’ajuntament la dimissió de Vidal en considerar que no està capacitada de gestionar la seva àrea.

El president del grup Demòcrates i exalcalde, Xavier Trias, ha dit a la ràdio municipal, davant la incorporació dels dos gerents a l’equip negociador que “aquesta decisió significa una total desautorització de Mercedes Vidal, és un reconeixement de la seva incapacitat”.

Trias ha afirmat que “han acordat incorporar membres de la ‘vella guàrdia’ socialista a veure si se les apanyen. I seguim sense saber on són les dificultats i els punts que impossibiliten l’acord”.

La regidora del PP, Àngels Esteller, ha assegurat a la televisió municipal que els canvis en l’equip negociador són “una reprovació” a la regidora Mercedes Vidal.

El sindicat majoritari al comitè d’empresa, la CGT, ha rebut positivament les incorporacions i ha recordat que “fa temps que demanem negociar amb algú amb capacitat de decisió. Estarem pendents dels canvis. Les internalitzacions tenen cost 0”.

(Visited 33 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari