Presó sense fiança per a Villar i el seu fill

El jutge Santiago Pedraz també envia a la presó al vicepresident de la Federació Espanyola de Futbol, Juan Padró
Título de la imagen
Título de la imagen

El jutge de l’Audiència Nacional, Santiago Pedraz, ha enviat a la presó incondicional i sense fiança al president de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Ángel María Villar. Pedraz també ha enviat a presó al fill de Villar, Gorka Villar, i al vicepresident de la federació, Juan Padró.

El jutge ha decretat presó per Ramón Hernández Baussou, secretari de la federació de Tenerife, tot i que aquest podria evitar-la si paga una fiança de 100.000 euros.

Villar havia prestat declaració davant del jutge de l’Audiència Nacional durant dues hores dins la investigació de l’operació Soule. El cas investiga els suposats delictes de cobrament de comissions il·legals pels partits amistosos de la selecció, administració deslleial, apropiació indeguda, alçament de béns i falsedat documental.

El jutge considera que des de 2009, Villar va crear un entramat amb el qual desviava tant fons públics com privats de la Federació i altres organismes vinculats, com la Fundació i la Mutualitat de Previsió Social de Futbolistes Espanyols (Mupresfe).

El magistrat afirma que es va establir una relació de “clientelisme” tant en la contractació de personal, en familiars, com en l’adjudicació de contractes de subministrament a canvi de “determinades contraprestacions”.

Segons Pedraz, Villar va aprofitar la seva posició de domini i poder de disposició per afavorir Sport Advisers SL, la societat del seu fill Gorka. També va maniobrar per garantir-se la majoria a la junta directiva de la Federació premiant als presidents de les federacions que li eren afins.

L’operació investiga les suposades maniobres d’Ángel María Villar i del seu fill Gorka, advocat especialista en dret esportiu, per cobrar comissions per la celebració de partits amistosos de la selecció espanyola absoluta amb Corea del Sud, Veneçuela o Xile.

L’acte del jutge explica també com Joan Padró desviava, suposadament, fons de la Federació de Tenerife, que presideix cap al seu patrimoni personal. Aquests fons procedien d’un entramat de revenda d’entrades.

(Visited 28 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari