L’Ajuntament fragmenta la licitació del túnel de Glòries

Les obres s'adjudicaran en diferents lots per evitar baixes temeràries o que una sola empresa en tingui el control
tunel glories obras
tunel glories obras

L’Ajuntament de Barcelona ha anunciat aquest dijous que les obres del túnel de les Glòries, que costaran finalment 176 milions d’euros, es licitaran en quatre o cinc lots per evitar que les empreses constructores presentin ofertes per sota del preu de sortida i que incideixin negativament en el projecte, el que es coneix com a baixa temerària. La licitació serà a l’octubre, i només es podrà adjudicar un lot per empresa.

La tinent d’alcaldia d’Urbanisme, Janet Sanz, ha explicat que fraccionar el contracte “ens permet dues coses. D’entrada, que cap empresa tingui el control de tota l’obra. I, com que fragmentem els lots, no hi ha una única aposta d’un valor molt ampli que impliqui baixes excessives“.

El projecte s’aprovarà al setembre, sortirà a concurs a l’octubre i s’adjudicarà durant el proper mes de febrer. Previsiblement les obres començaran entre finals de febrer i principis de març, amb la previsió que la infraestructura estigui en marxa durant el primer trimestre del 2021.

La primera fase del túnel costarà 47,6 milions d’euros i la segona 51,3 milions. Si a aquesta xifra li sumem els 31 milions corresponents a instal·lacions i serveis, i els 46 que ja s’hi han gastat fins ara, les obres de Glòries pujaran finalment a 170 milions, sis més del que es va pressupostar l’any 2014.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides