Colau no cedirà locals per votar l’1-O

El PDECat retira una proposició perquè no s'evidenciï que Barcelona no està a favor pel referèndum
Título de la imagen
Título de la imagen

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, no està disposada a cedir locals municipals per la celebració del referèndum independentista de l’1-O. I així li va fer saber el primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, a l’exalcalde de la ciutat i portaveu municipal del PDECat, Xavier Trias.

El PDCat ha acabat retirant una proposició en la qual es demanava de manera explícita que el govern de la ciutat cedís locals per a la consulta independentista, i Pisarello va advertir a Trias que la Barcelona en Comú hi votaria en contra.

Trias ha justificat la retirada de la proposició perquè considera que Barcelona no es pot desvincular del referèndum i “no es pot permetre votar en contra d’aquesta proposta”.

Això passa després que l’alcaldessa Colau havia assegurat que la ciutat està compromesa amb el dret a decidir. Colau havia afegit que l’1-O Barcelona “posarà totes les facilitats perquè aquesta mobilització es produeixi amb el màxim èxit possible, com ha fet sempre, a les Diades o el 9-N”.

El consistori assegura que no ha canviat de posicionament, però que votarà que no a qualsevol proposició sobre el referèndum per “evitar que els grups de l’oposició instrumentalitzin la institució sobre una convocatòria que ni està oficialment convocada i sobre la qual l’Ajuntament no ha rebut cap requeriment”, assenyala EFE.

En aquest sentit, des del govern d’Ada Colau s’afirma que Barcelona en Comú també votarà en contra d’una proposició del PP i Ciutadans que demana just el contrari que el PDECat, i és el fet que Colau no permeti fer el referèndum.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides