El Tribunal de Comptes condemna Josep Prat pel cas Innova

Haurà de pagar 900.000 euros d'indemnització a l'Ajuntament de Reus
Josep Prat, expresident de l'ICS
Josep Prat, expresident de l'ICS

El Tribunal de Comptes, màxim fiscalitzador dels comptes del sector públic a Espanya, ha condemnat Josep Prat, expresident de l’Institut Català de la Salut (ICS) i exdirector general del hòlding d’empreses municipals de Reus Innova, però ha exculpat Lluís Miquel Pérez, exalcalde de la mateixa localitat, pel cas Innova.

Segons publica el Diari de Tarragona avançant el contingut de la sentència que resol una demanda de l’Ajuntament de Reus, Prat haurà de pagar 900.120 euros d’indemnització a les arques municipals com a responsable de factures sense justificar que van cobrar l’arquitecte Jorge Batesteza i l’exdirector del CatSalut Carles Manté. En canvi, el consistori haurà d’assumir les costes processals amb relació a Pérez.

La sentència de la magistrada Margarita Mariscal de Gante (exministra del Justícia del primer govern de José María Aznar), segons la mateixa informació, constitueix la primera condemna sobre el tronc del principal cas de corrupció en la sanitat catalana. En concret, sobre la peça principal i la peça separada segona, que instrueix des d’un jutjat de Reus el magistrat Diego Álvarez de Juan a la recerca de possibles responsabilitats penals.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides