La reforma per a la desconnexió exprés s’aprovarà al ple de la setmana vinent

CSQEP ja ha presentat esmenes per ajornar el debat de la modificació del reglament del Parlament
puigdemont garanties.cat
puigdemont garanties.cat

En el ple del proper dimecres, 26 de juliol, el Parlament votarà, i previsiblement aprovarà, la reforma del seu reglament per accelerar la desconnexió exprés proposada per Junts pel Sí i la CUP. La Mesa del Parlament i la Junta de Portaveus s’han reunit aquest dimarts per fixar l’ordre del dia de l’últim ple que es celebrarà abans de l’aturada estival.

Amb aquesta reforma del reglament, les formacions independentistes volen permetre que una proposició de llei presentada per un grup es pugui tramitar en lectura única si ho acorda el ple i, per tant, que es pugui aprovar en un sol dia la llei de transitorietat jurídica i la llei de referèndum. Segons el full de ruta del Govern, aquesta és la llei clau per passar de la legalitat espanyola a la catalanai convocar el referèndum sense haver arribat a un acord amb el govern espanyol.

La reforma del reglament, que serà debatuda en el ple de la setmana següent, ja ha rebut les crítiques dels grups de l’oposició, que han intentat aturar la proposta. Catalunya Sí que Es Pot (CSQEP) ha presentat diverses esmenes per intentar ajornar el debat de la reforma, demanant que s’incorporin les observacions tècniques i jurídiques proposades pels magistrats. Joan Coscubiela, portaveu de CSQEP, considera que s’està “degradant” el reglament i que “és una maniobra per aprovar la llei del referèndum”.

(Visited 52 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari