Turull debuta fent llufa

S'esperava la concreció de la compra d'urnes però només ha anunciat que el govern analitza "itineraris" i convocarà "l'organisme de coordinació" del referèndum
turull roda de premsa portaveu
turull roda de premsa portaveu

La primera compareixença davant la premsa del nou conseller de la Presidència i portaveu del govern de la Generalitat, Jordi Turull, ha resultat un fiasco perquè ha incomplert les expectatives d’un anunci concret sobre la compra d’urnes.

En comptes d’això -i a banda d’haver emprat el barbarisme “enfermetats” durant l’explicació d’un dels acords de govern anunciats-, Turull ha comunicat que l’executiu “ha analitzat i ha compartit els diversos itineraris per disposar de les urnes” i que els pròxims dies convocarà “l’organisme de coordinació” del referèndum.

Aquest organisme, segons ha explicat, l’integren el president Carles Puigdemont, el vicepresident Oriol Junqueras, els secretaris del govern (Víctor Cullell, nomenat recentment) i de la vicepresidència (Josep Maria Jové), així com els consellers de Justícia, Carles Mundó, i de la Presidència, el mateix Turull, com a convidats.

Sobre els “itineraris”, el portaveu ha dit que no podia concretar més de moment perquè no han concretat res: “quan l’hàgim completat els hi presentarem”. I ha afegit que l’itinerari triat es trobarà “en el marc de la legislació vigent”, el qual ha especificat que inclou “principis de transparència, no d’ostentació”.

També ha exposat que “l’administració de la informació de temes tan importants la gestionarem nosaltres en el moment en què creiem que és millor al servei de la causa i l’objectiu que és l’1 d’octubre”, donant a entendre que s’actuarà d’amagat per evitar “l’assetjament” de l’Estat.

Així mateix, ha remarcat que qualsevol anunci relatiu a les reunions del govern el comparteixen tots els seus membres i, sobre el referèndum en particular, que “tots els passos que s’hagin de fer (…) els farem de forma solidària tot el Govern“.

La presidenta del grup parlamentari de la CUP, Mireia Boya, havia manifestat aquest dimarts la pressa de la formació anticapitalista per concretar el referèndum: “estem a 75 dies del referèndum i la història de les urnes està durant massa temps. Mai ens havíem preocupat tant per unes urnes”. “Que ho facin com vulguin però que els comprin i les garanteixin per a l’1-O”, ha agregat.

També sobre la compra d’urnes, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha demanat al departament de Governació que li faciliti amb la màxima brevetat el document original de l’expedient obert per comprar-les. Es tracta de la causa en la qual està sent investigada la consellera Meritxell Borràs i l’exsecretari general del mateix departament Francesc Esteve.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides