Els Mossos no volen saber res del debat independentista

Els sindicats de la policia catalana recorden que el cos vetlla pels interessos "de tots els ciutadans"
Mossos d'Esquadra
Mossos d'Esquadra

Els diferents sindicats amb representació al cos dels Mossos d’Esquadra coincideixen a demanar que se’ls deixi al marge del debat independentista. La demanda arriba després de la destitució del conseller d’Interior, Jordi Jané, i de la dimissió del director dels Mossos, Albert Batlle, els qui sempre havien dit que el cos de la policia de Catalunya no havia d’entrar en la picabaralla política.

Ara, amb el nomenament de Joaquim Forn com a conseller i de Pere Soler com a nou director policial, ambdós defensors del procés i de la celebració del referèndum independentista, dins de la policia de Catalunya s’han disparat les alarmes per l’ús que es pugui fer del cos amb finalitats polítiques.

El portaveu del sindicat majoritari als Mossos SAP-Fepol, Valentín Anadón, ha dit que “el cos dels Mossos ha estat sempre un element de cohesió social, aquest és un paper irrenunciable. La policia de la Generalitat és la policia de tots els catalans, i tots en majúscules”, afegint que la policia catalana es caracteritza pel “respecte a la legalitat vigent, i a la defensa dels drets i llibertats”. Anadón ha reblat que “la policia té poc marge de maniobra: complir i fer complir les lleis”.

El portaveu del sindicat SME, Toni Castejón, ha fet una petició a la cúpula policial de no posar en risc la seguretat jurídica dels Mossos, i que la marxa de Jané i Batlle “crea certa sensació d’inestabilitat i d’incertesa”.

El portaveu del sindicat SPC, David Miquel, afirma que “quan es dóna una ordre per part d’un jutge, això va a dalt de tot. I llavors ja és el conseller o el director qui decideix si la transmet o no, no recau directament en l’agent de baix. A partir d’aquí, seran ells els qui cometin el desacatament”. Miquel assegura que “el clima que hi ha a Mossos és que a mi no m’hi fiquin, que em deixin al marge”, i critica que ara els Mossos estigui a l’ull de l’huracà afirmant que “sempre s’havia dit el contrari, i ara els focus s’han girat i ens il·luminen, em sembla poc just”.

El portaveu del sindicat USPAC, Josep Miquel Milagros, ha anunciat que “tenim previst enviar una carta al conseller, perquè ens digui per escrit, d’una manera clara i concreta, quin serà el paper dels Mossos durant el referèndum”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides