Rajoy, convençut del col·lapse de la Generalitat davant l’1-O

El Govern de l'Estat treballa per abocar el referèndum al fracàs, en lloc d'impedir-lo
Título de la imagen
Título de la imagen

El president del Govern central, Mariano Rajoy, i el seu executiu prefereixen buscar el col·lapse de la Generalitat davant la convocatòria del referèndum independentista de l’1 d’octubre, més que no pas aturar la consulta.

Diferents mitjans coincideixen en el fet que el Govern de l’Estat no contempla, d’entrada ni l’aplicació de l’article 155 de la Constitució, que preveu entre altres coses intervenir la policia catalana, ni tampoc aplicar la Llei de Seguretat Nacional per impedir la celebració del referèndum.

Fonts de la Moncloa han concretat a El Español que Rajoy treballa per aconseguir que, d’haver-hi la votació l’1 d’octubre, acabi sent una consulta que no tingui la mínima logística i participació per poder considerar-la com un referèndum d’autodeterminació.

El que busca el president del Govern central és que l’1-O acabi sent un contundent fracàs polític de Carles Puigdemont i Oriol Junqueras. Segons aquestes mateixes fonts, es preveu que el Tribunal Constitucional (TC) no estigui per la labor de suspendre’ls dels seus càrrecs abans de l’1-O.

Però sí que podria emprendre accions legals contra ells quan el TC suspengués la Llei del Referèndum o la de Transitorietat tot just les aprovi el Parlament català, i no acatin la resolució.

Així, la principal estratègia de l’executiu central és esperar el col·lapse de la logística electoral de la Generalitat com a conseqüència de la negativa a participar de gran part dels funcionaris i importants ajuntaments.

El Col·legi de Secretaris Municipals va recordar als seus afiliats que estan obligats a ser fidels a l’ordre constitucional.

El Govern central també va recordar, per carta, als ajuntaments que poden incórrer en un acte il·lícit si donen les dades del padró municipal per elaborar un cens per una convocatòria considerada il·legal, un acte que pot arribar a suposar multes de fins a 600.000 euros.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides