Ja tenim data: el 15 de setembre

Les més de 120.000 persones que van signar la iniciativa legislativa popular per una Renda Garantida de Ciutadania i totes les que confien en la seva utilitat per combatre la pobresa a Catalunya ja tenen una data fixada en el seu calendari: el pròxim 15 de setembre. Aquell dia s’iniciarà l’aplicació de la llei que regula aquesta renda, aprovada per unanimitat del Parlament de Catalunya el passat 12 de juliol.

A l’acte convocat al centre cívic Calàbria 66 de Barcelona pels impulsors de la ILP s’hi respirava satisfacció i esperança. S’hi van repartir diplomes a totes les entitats, col·lectius, sindicats o partits que han fet possible que a partir del 15 de setembre no hi hagi cap persona a Catalunya que ingressi menys de 564 euros al mes. No hi era el noi que, ell sol, va recollir 5.000 firmes, una a una, abordant la gent a la plaça de Catalunya. Probablement estigui abocat a alguna altra causa justa.

Tampoc no hi eren Òmnium Cultural ni l’Assemblea Nacional Catalana, la qual cosa és d’agrair, acostumats com estem a que intentin apropiar-se o treure el nas allà on hi hagi qualsevol moviment o campanya social o solidària.

Van faltar també els representants de Junts pel Sí i del PP. L’absència del PP és comprensible, acostumats com estan els seus militants i dirigents a ser escridassats allà on es presentin. Però els vots del PP han estat necessaris per pressionar el govern català perquè aprovés la Renda Garantida de Ciutadania i, a més, tenint en compte el to amistós de la trobada del passat dia 12, segur que no els haurien xiulat.

La representant de Ciutadans va pujar a l’escenari a recollir el record corresponent i va ser aplaudida. No molts, però algun aplaudiment va rebre.

Que no hi hagués ningú que representés el govern que ha d’aplicar la llei tot just aprovada va resultar estrany. D’ell depèn que es compleixin les expectatives creades amb la definitiva consagració legal d’un projecte que es va engegar ara fa quatre anys.

L’11-S hi haurà una gran manifestació, segur. El 2-O no sabem ben bé què passarà. Passi el que passi a Catalunya les properes setmanes, el 15-S hauria de ser una gran festa de la fraternitat ciutadana amb desenes de milers de persones i famílies vulnerables.

I que a ningú li passi pel cap donar un pas enrere.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

AVUI DESTAQUEM

Deixa un comentari

Notícies més llegides