La llarga mà del pare del fill d’Alícia Sánchez-Camacho

L'exministre Manuel Pimentel està associat a l'editorial del llibre sobre l'Operació Catalunya escrit per Francisco Marco
Título de la imagen
Título de la imagen

L’antic director de l’agència Método 3, Francisco Marco, s’ha convertit en un testimoni de càrrec de l’anomenada Operació Catalunya i en un puntal de les maniobres defensives del clan Pujol. I això que l’enregistrament que va fer Método 3 del dinar de La Camarga entre Alícia Sánchez-Camacho i Vicky Álvarez va ser l’origen de la ruïna personal i econòmica dels Pujol! Però la vida dona moltes voltes…

En la seva compareixença a la comissió d’investigació del Parlament, el passat 20 de juny, i amb la publicació del llibre Operación Cataluña. La verdad oculta (Ediciones Urano), Francisco Marco s’ha capbussat en les clavegueres del ministeri de l’Interior, en l’etapa de Jorge Fernández, per denunciar l’existència d’un complot polític i policial que tenia per objectiu investigar i desacreditar la cúpula del moviment independentista català. En aquesta conxorxa, segons l’exdirector de Método 3, hi participaven dos antics empleats seus, els detectius Antonio Tamarit i Julián Peribáñez, amb els quals manté un llarg i dur contenciós laboral.

Als Pujol els han enxampat amb una muntanya de diners amagats en paradisos fiscals d’arreu del món: aquest és el seu pecat. Però el seu advocat de capçalera, Cristóbal Martell, vol demostrar jurídicament que aquest descobriment s’ha fet amb mètodes il·lícits i que això invalida el sumari que instrueix el magistrat José de la Mata. Aquí és on entren en escena Francisco Marco, el diari www.publico.es (Jaume Roures) i el periodista Ernesto Ekáizer, principals propagadors d’aquesta estratègia.

Com passa sovint, la veritat té moltes cares, i en un cas com aquest, on es barregen la política, el sexe, cabassos de diners negres, la Policia, els Mossos, el CNI, detectius, periodistes… la sorpresa pot saltar en qualsevol moment. Per exemple, en els crèdits del llibre Operación Cataluña. La verdad oculta.

El llibre de Francisco Marco l’ha publicat Ediciones Urano, un segell barceloní especialitzat en obres d’autoajuda, filosofia new age i medicines alternatives. Què hi pinta un llibre de denúncia política com aquest en una editorial com aquesta? Segona curiositat: Ediciones Urano comparteix quatre societats amb l’exministre Manuel Pimentel, que també es dedica a l’edició de llibres… i que és el pare del fill de la diputada Alícia Sánchez-Camacho, a qui Francisco Marco va titllar de “mentidera” en la comissió d’investigació del Parlament.

Com ja hem explicat a EL TRIANGLE, Manuel Pimentel apareix relacionat amb l’Operació Lezo pels seus contractes amb l’empresa pública Mercasa, dels quals també va sucar… Jordi Pujol Ferrusola! 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides