La Guàrdia Civil demana al TNC documents de l’acte de JxS

El contracte de l'espai on es va presentar la llei del referèndum, en el punt de mira d'un jutge de Barcelona
Turull, al TNC
Turull, al TNC

Dos agents de la Guàrdia Civil han anat al Teatre Nacional de Catalunya (TNC) aquest dijous per lliurar un requeriment que té per objectiu obtenir la documentació sobre la contractació de la sala on Junts pel Sí va presentar el 4 de juliol el projecte de llei del referèndum que el Govern de la Generalitat s’ha compromès a convocar el pròxim 1 d’octubre.

Fonts properes al cas citades per El País expliquen que el requeriment d’informació és una ordre del Jutjat d’Instrucció número 13 de Barcelona, que va endegar una investigació sobre els preparatius del referèndum arran de les declaracions de l’exsenador d’ERC Santi Vidal. Per ordre del mateix jutjat, la Guàrdia Civil va citar a declarar com a testimonis diversos funcionaris, a més d’alts càrrecs i treballadors d’una empresa contractada per la Generalitat, per determinar la relació entre la promoció del registre de catalans residents a l’estranger i el referèndum.

El portaveu parlamentari de JxS Jordi Turull ha titllat de “delirant” el fet que la Guàrdia Civil s’hagi personat al TNC per demanar els papers d’aquell acte. En seu parlamentària, per cert, el PSC també s’havia interessat per saber qui va llogar l’espai on va tenir lloc la presentació.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides